ДАР-ВЕДОНА ЕООД, гр. София zdravibezlekarstva@abv.bg 0897 06 76 70

ХАШИМО-NO! 50 мл

27,00 лв.

Хранителна добавка, тинктура от 7 билки, благоприятно повлияваща състоянието и функцията на щитовидната жлеза.


Описание

Хранителна добавка, тинктура от 7 билки, благоприятно повлияваща състоянието и функцията на щитовидната жлеза.

Разработена за преодоляване на хипофункцията на жлезата, на неблагоприятните симптоми, провокирани от хормоналния дисбаланс, по авторската методика на лечителя и медик Дончо Кръстев: „Танцът на Спиралата“.

 

Състав:

 

МЕХУРЧЕСТО ВОДОРАСЛО (Fucus vesiculosis):

Мехурчестото водорасло има високо съдържание на йод, витамини и минерали, което го прави много подходящо за лечение и профилактика на щитовидната жлеза, най-вече при проблеми, свързани с нейната хипофункция (Болестта на Хашимото). Има отлични антисептични свойства и се справя успешно с различни инфекции в организма – на дихателните и пикочо-полови пътища, проблеми с храносмилателната система и други. Водораслото подпомага метаболизма и е подходящо е за редуциране на наднорменото тегло от ендокринен произход. То стимулира функциите на щитовидната жлеза.

Не е подходящо за прием от бременни и кърмачки, както и при проблеми със зачеването на дете. Не е препоръчително едновременната му употреба с лекарства за щитовидната жлеза, както и такива – разреждащи кръвта.

 

ЛЮЦЕРНА (Medicago sativa):

Люцерната е многогодишно тревисто растение от семейство Бобови. Богата е на протеин, витамини и минерали. Съдържа Бета-каротин, Vit.В, С, Е, К и Vit.D, както и много калций, калий, фосфор, желязо и други. Богата е и на фитоестрогени. Растението укрепва имунната система, подмладява организма, увеличава силата и издръжливостта. Действа също диуретично и антипиретично, подобрява храносмилателните процеси, намалява нивата на холестерола. Растението е отличен детоксикатор на организма и се използва за лечение на някои видове рак! Люцерната снижава и нивата на кръвната захар и има отлични кръвоспиращи свойства при рани и кръвотечения.

 

КОТЕШКА СТЪПКА (Clinopodium vulgare):

Тя благотворно повлиява работата на имунната система, активира дейността на Т-лимфоцитите, които вземат активно участие в имунния отговор на организма при различни възпалителни и злокачествени процеси. Стимулира регенерацията на увредените тъкани, благотворно повлиява работата на пикочо-половата и кръвоносната система. Помага при различни кожни заболявания като екзема, пърхот, себорея и други. Полезна е и за диабетици, регулира артериалното кръвно налягане.

 

СИБИРСКИ ЖЕН ШЕН (Eleutherococcus senticosus):

Това е малък храст с родина Североизточна Азия. Използва се най-вече неговия корен под различни форми – тинктури, чай, капсули и други. Сибирския Жен Шен се използва повече от 2 хилядолетия в Източната народна медицина. Той е един от най-силните адаптогени в растителния свят. Дава на организма много сили, стимулира имунната система и балансира хормоналните нива. Подходящ е за болни и изтощени хора, както и за хора, спортисти, извършващи тежка умствена и физическа работа. Билката също и пречиства организма, стимулира еритропоезата и затова е подходяща при желязодефицитна анемия. Жен Шенът укрепва също храносмилателната и сърдечно-съдовата система, намалява нивата на холестерол в кръвта, укрепва цялостно организма. Активното действащо вещество в корена е елеутерозид, на когото се дължи цялостно тонизиращия ефект, а също и благоприятното въздействие на билката на имунитета, адаптогенните благоприятни ефекти при стрес и различни натоварвания.

 

Дилянка (Valeriana officinalis):

Употребява се най-вече подземната част на растението. Действа успокояващо и релаксиращо на нервната система, подобрява съня. Билката действа спазмолитично, като особено ефикасен е ефекта при спазми на стомашно-чревния тракт и жлъчните пътища. Благоприятно е действието и при главоболие и мигрена. Валерианата има научно доказан ефект при преодоляване състоянията на истерични пристъпи, тревожност и кошмарни сънища.

СЛАДЪК КОРЕН (Glycyrrhiza glabra):

Нарича се още женско биле, сладунек, сладник, заради сладкия вкус на корена и ефекти. Сладкия корен е многогодишно тревисто растение от сем. Бобови. Действа имуностимулиращо, противовъзпалително, противоязвено и хипогликемично. Проявява също много добри антивирусни, антибактериални и антиоксидантни свойства. Има естрогеноподобен ефект, понижава холестерола в кръвта. Стимулира панкреаса и надбъбречните жлези. Подпомага храносмилането и действа хепатопротективно. Билката помага много добре при алергични и ревматични заболявания, както и подпомага функцията на ендокринните жлези.

 

ДЖИНДЖИФИЛ (Zingiber officinale):

Тази билка и подправка, най-вече корена и, се използва от хилядолетия в азиатската и индийската кухня и медицина. Богата е на витамини и минерали, има лютив вкус. Действа имуностимулиращо и антисептично, подпомага храносмилането, като стимулира „Огъня“ на храносмилателните процеси,  подобрява апетита. Има отлично противовъзпалително действие, особено при проблеми с опорно-двигателния апарат. Джинджифилът намалява нивата на стреса и нивото на холестерол в кръвта, като благоприятства за здравето на Сърдечно съдовата система. Основната активна съставка на билката е джинджерол, на който най-вече се дължат противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на корена. Той се възприема и като отличен афродизиак. Има много ефикасно въздействие при лечение на белодробни заболявания и заболявания на дихателната система. Джинджифилът стимулира дейността на ендокринните жлези.

Синергичния ефект от билковата комбинация, получен чрез методиката на Дончо Кръстев “Танцът на Спиралата”, спомага за по-бързото и ефикасно действие на тинктурата, а течната и форма – за по-бързото и усвояване от организма. 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ХАШИМО-NO! 50 мл”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Формула 1 - лого

zdravibezlekarstva@abv.bg

ДАР-ВЕДОНА ЕООД
0897 06 76 70

Кабинет по алтернативна медицина: В Спортен център “Европа”, гр.София

Спортен център Европа (sportcentereurope.bg)

За записване час за консултация и терапия: тел. 0897067670

Количка

Add a product in cart to see here!
0