ДАР-ВЕДОНА ЕООД, гр. София zdravibezlekarstva@abv.bg 0897 06 76 70

ДИХАТЕЛНА 50 мл

27,00 лв.

ДИХАТЕЛНА 50 мл е тинктура с цялосто лечебно въздействие на горните и долни дихателни пътища. Ефикасна е при ларингити,тонзилити,остър и хроничен бронхит,пневмонии,хрема и др.


Описание

ДИХАТЕЛНА 50 мл е тинктура с цялостно лечебно въздействие на горните и долни дихателни пътища. Ефикасна е при ларингити, тонзилити, остър и хроничен бронхит, пневмонии, хрема и други. Действа мощно противовъзпалително, помага изчистването на секретите и слузта, образувани при възпаленията. Действа загряващо, стимулира ЯН енергията в организма, защото много от заболяванията на дихателната система са предизвикани от преохлаждане на организма, от много Ин енергия.

 

ДЖИНДЖИФИЛ (Zingiber officinale):

Тази билка и подправка, най-вече корена и, се използва от хилядолетия в азиатската и индийската кухня и медицина. Богата е на витамини и минерали, има лютив вкус. Действа имуностимулиращо и антисептично, подпомага храносмилането, като стимулира „Огъня“ на храносмилателните процеси,  подобрява апетита. Има отлично противовъзпалително действие, особено при проблеми с опорно-двигателния апарат. Джинджифилът намалява нивата на стреса и нивото на холестерол в кръвта, като благоприятства за здравето на Сърдечно съдовата система. Основната активна съставка на билката е джинджерол, на който най-вече се дължат противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на корена. Той се възприема и като отличен афродизиак. Има много ефикасно въздействие при лечение на белодробни заболявания и заболявания на дихателната система. Джинджифилът стимулира дейността на ендокринните жлези.

 

Босилек (Ocimum basilicum):

Босилека е много ценна билка и подправка. Известна е още и като “Царска билка” поради многобройните си лечебни приложения, а също и сакрален характер в различни народни и религиозни обреди.

Има много добро противовъзпалително и обезболяващо действие. Действа ефикасно при различни възпалителни и инфекциозни процеси в храносмилателната и отделителната система.

Подобрява циркулацията на кръвта и леко занижава нивата на кръвната захар.

 

Арника (Arnica montana):

Арниката действа благотворно при проблеми с дихателната и опорно-двигателната система – бронхити, бронхопневмонии,възпаления и травми на костите, мускулите, сухожилията и ставите.

Има добро действие при ревматоиден артрит, както и при различни кожни раздразнения.

 

Бял равнец (Аchillea Millefolium):

Широко разпространена билка у нас, с чудесни противовъзпалителни и кръвоспиращи свойства. Използва се при маточни кръвотечения, кръвотечение от носа, храносмилателната система (кръвотечение, язви, гастрити), кожа, лигавици и други. Действа противовъзпалително, антимикробно и ранозаздравяващо. Повлиява добре и различни заболявания на дихателната система – бронхити, трахеобронхити, ларингити.

 

Лечебно великденче (Veronica officinalis):

Има  бронхолитично, противокашлично, противовъзпалително, апетитовъзбуждащо действие. Улеснява откашлянето и действа секретолитично при хронични бронхити и бронхиална астма. Притежава диуретично действие. Немските лекари го препоръчват като панацея при различни белодробни заболявания. В Българската народна медицина великденчето се използва и като лек при психическа и умствена преумора.

 

Черен пипер зърна (Piper nigrum) Sem:

Черния пипер е древна и високо почитана подправка. Историята на неговото използване в Индия надхвърля 4000 години. Там той се счита за средство за лечение на разстройства на пикочните пътища и черния дроб, а също бил използван при холера и дизентерия. При римляните тази подправка била толкова популярна, че понякога налозите се плащали нe с монети, а с пипер. Гърците пък широко прилагали черния пипер като средство за намаляване на мазнините в организма.

Действа загряващо, съдоразширяващо, противовъзпалително при различни инфекции, особено при заболявания на горните дихателни пътища. Стимулира метаболизма и повишава стомашната секреция, стимулира и укрепва нервната система.

 

Бяла бреза (Betula pendula):

Дърво, до 20-30 метра, широко разпространено в България и Европа. Използва се от древността за лечение при проблеми с бъбреците и отделителната система, при различни простудни заболявания, ревматизъм, а външно – при рани, възпаления, хронични екземи и други. Използват се листата, пъпките и кората на брезата.

 

Висок лопен (Vebrascum phlomoides):

Медоносна билка. Нарича се още мъхнат лопен, висока овча опашка. Действа противовъзпалително и омекчително средство при възпаления на гърлото и белите дробове. Външно, при възпаления на кожата, хемороиди и други.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “ДИХАТЕЛНА 50 мл”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Формула 1 - лого

zdravibezlekarstva@abv.bg

ДАР-ВЕДОНА ЕООД
0897 06 76 70

Кабинет по алтернативна медицина: В Спортен център “Европа”, гр.София

Спортен център Европа (sportcentereurope.bg)

За записване час за консултация и терапия: тел. 0897067670

Количка

Add a product in cart to see here!
0